Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблеми с 145 1.4 тс

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблеми с 145 1.4 тс

Здравейте колеги , отскоро имам няколко проблема . След смяна на ангренажни ремъци колата започна да пали трудно и като я запаля работи на 3 цилиндъра .Като поработи малко оправя ,при следващото палене пак така .... Другия проблем се появи след смяна на бензиновата помпа . Започна да ми изчезва бензина ,а карам само на газ ,няма течове и спукани маркучи ? Също така като зареждам ми връща от резервоара , трябва да се сипва съвсем бавно . Колата е 145 1.4 тс с обикновена газова
    Alfa Romeo 145 1,4 TS ALFA FOREVER,GOLF NEVER

Гаранция давам , че ангренажния ти ремък не е зацепен правилно ... намери си кадърен майстор , който да ти зацепи ремъка не на око или на белязки а с пети . Връщането на бензин от резервоара съм го чувал от още хора но не съм сиг. точно за какво ставаше въпрос там ако караш и на бензин примерно може да ти е заминала ламбда сонда , дебитомер нещо ... закачи я на диагностика но отново някъде при който си разбира от работата ... моята по едно време беше започнала да гори 30-35 на 100 заради тея неща ... успех
    sigpic
    33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
    Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

Карах я на диагностика и ламбда сондата ми е заминала ,но не очаквах такъв разход . Има ли как да меша газ с бензин ? Аааа майстора е зацепил ремъка по белязки . Но като поработи малко колата и оправя ?!

Comment

И аз съм на мнение,че не е зацепена както трябва.Както каза Ваката,върви да ти зацепят ремъка някъде с пети и часовник.Аз лично моята си я зажепих с пети без часовник,а с отвертка в първи цилиндър ама не ми е за първи път и знам какво да правя.За газта,щом е с обикновена газова има вариант да пуска едновременно газ и бензин,но трябва да се дави колата.От заминала ламбда сонда колата ще гори доста повече.
        Fiat Bravo 1.6 16V 97" ex ex...My first italian beast
        Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 95" 150+++hp ex... Bye my come dream...
        Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 99" with head from Quadrifoglio Verde ex.
        Alfa Romeo 155 2.0 8V SUPER 94"

Comment

Първоначално публикувано от Psycho87 Покажи съобщение
          Карах я на диагностика и ламбда сондата ми е заминала ,но не очаквах такъв разход . Има ли как да меша газ с бензин ? Аааа майстора е зацепил ремъка по белязки . Но като поработи малко колата и оправя ?!
          Оправя се тя! И как се оправя, сама се презацепва?
          A.Р.33 vl 1.4 2карба 90г. Няма я вече!

Comment

Точно за това си мисля ,че не е от ремъка . Колата вече не пали . Нито на газ , нито на бензин !

Comment

колега аз си мисля че не е от ремъка понеже ако не е зацепен както трябва най вероятно няма да запали ,а дори и да запали няма да се оправя като поработи малко
              146 1.4 tsparck `98 103

Comment

Днеска разглобих колата , свещите са поизносени , една пукната лула и маншончето дето влиза в свещта е скъсано . Отделно забелязах ,че и на четирите бубини има пукнатини . Свалихме ангренажния капак и имаше много белязки по зъбните колела 3 тях си идват точно , на двата вала и на коленовия вал , обаче на маховика май няма нищо , ремъка е леко хлабав ? Спуканото маншонче го намотахме с изолирбанд за проба , но колата само пука и не иска да запали

Comment

Помня само, че след като се сменят ролките и валовете са блокирани с петите, ремъка се слага по белезите, освобождава се пружината на обтягащата ролка и тогава се отхлабват болтовете на колелото на входящия вал (колелото с вариатора), за да се намести ремъка точно - колелото леко мръдва в рамките на луфта и обира неравномерното опъване на ремъка. В това положение болтовете се затягат. Дали това има някакво фатално значение не знам, никога не съм го правил сам, нека който е правил процедурата да каже.
                  sigpic
                  Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535

Comment

Аз си зацепвах моята Алфа по следния начин.Развивам двете ангренажни колела на двата разпределителни вала,като предварително съм блокирал валовете с пети.Сложил съм ремъка на коляновия вал.Вземам една дълга отвертка и я слагам в първи цилиндър,предварително съм вдигнал колата на крик и въртя едната гума на скорост за да намеря ГМТ(горна мъртва точка).После слагам ремъка на разпределителните валове като внимавам да не въртя коляновия и чак след това стягам колелата и и опъвам ремъка.

Comment

Колеги как да направя проверка на датчика на коляновия вал ? Може и от него да ми прави мизерии ?

Comment

Не е от датчика.Ако той е тръгнал да заминава колата ще гасне като е топла и няма да пали докато не изстине.

Comment

а тези лапички можели да се направят или е по евтино да се купят готови аз я зацепвам моята на белези но все пак е добре да ги има лапите
                          146 1.4 tsparck `98 103

Comment

По принцип може да се направят при стругар ако имаш други лапи за шаблон.Иначе ги гледах някъде в интернет по 60лв.Имай в предвид обаче,че за 1.4 и 1.6 са едни,а за 1.8 и 2.0 ТС са други.

Comment

След смяна на свещи и датчик на коляновия вал колата запали , сега има друг проблем . Работи 10 секунди нормално и след това светва дюзата и почва да мени обороти ... някакви идеи ?

Comment

Working...
                              X